Десет автобуса с 500 пътници бяха блокирани цяла нощ край Поликраище. За това сигнализира пътничка в един от тях.

Пред NOVA Пламена Иванова разказа, че пътуват от Румъния в посока Велико Търново, но близо 12 часа остават блокирани край Поликраище. Хората са подали сигнал на телефон 112.

Няма бедстващи, защото сме в автобусите и ни е топло. Отпред има патрулен автомобил, полицаите ни казват да чакаме”, разказа Пламена Иванова. 

Тя обясни, че няма обиколен път, по който да минат. Неин спътник разказа, че има огромна тапа на изхода на Русе. Има паднали клони на пътя и тежкотоварните камиони не могат да се разминават. Ситуацията край Бяла описаха като "ад".

След като подадоха сигнал до „Здравей, България”, малко преди 07:00 часа тази сутрин стана ясно, че движението е освободено. Пътят е изчистен. Вятър и навявания в участък с дължина от около 600 метра обаче станаха причина за блокиране на движението. Образуваха се колони от тирове.

„Пътят се чисти цяла нощ, но след 00:00 ч. положението е станало много тежко. Имало е силен вятър и температурите са били изключително ниски. На места преспите са били по 2-3 метра. Постоянно е чистено, но и постоянно са аварирали тирове”, каза пред NOVA областният управител Ивайло Здравков.

В крайна сметка тази сутрин движението на тировете е било спряно.