За много хора по света 2020 г. беше една от най-тежките, които са преживявали, но знаете ли, че тя все още не се е случила в някои държави? Това обяснява популярен TikTok-ър, цитиран от Dariknews.bg, в свое видео:

Според проучване на Jaydee T доста държави по света 2020 г. и 2021 г. всъщност са в далечното бъдеще. Така например в Етиопия в момента е 2013 г.

 

@jaydeespeaks

Here is WHY it’s not 2021 everywhere in the world. #learnontiktoktogether #learnontiktok #foryoupage #didyouknow #fyp #foryou #2021 #calendar #trend

♬ original sound - Jaydee T.

 

Причината е в различното тълкувания на григорианския календар там, пише каналът "Скандално" във vbox7. "Грешката" идва от интерпретацията на християнския празник Благовещение – деня, в който Богородица узнава, че ще става майка на Спасителя.

От друга страна в Непал са напред в бъдещето. Годината там е 2078-а. Месеците в непалския календар варират от година на година, като някои са дълги 28 дни, а други – 32. Нова година се празнува през април.

В Иран пък сега е 1400 г., а в Израел посрещнаха 5781 г. заради еврейския календар. 

В Северна Корея в момента е едва 110 г. Там календарът започна с рождението на Ким Ир Сен – основателя на държавата. Той е роден през 1912 г. и според севернокорейския календар именно тогава започва всичко.