Времето на 1 януари ще бъде предимно слънчево. На места в източните райони ще има по-значителна облачност до обяд. Вятърът щещ е слаб до умерен от запад северозапад. Максималните температури ще са между 8 и 14 градуса.

Предимно слънчево ще е и над планините. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 5-6 градуса, а на 2000 метра – около минус 2 градуса.

По Черноморието до обяд ще има значителна облачност, която ще намалява до предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места все още ще превалява дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от запад- северозапад. Максималните температури ще а между 9 и 13 градуса. Температурата на морската вода ще е около 10 градуса, а вълнението на морето – около 2-3 бала.

През уикенда времето ще започне да се променя. В събота ще бъде предимно слънчево, с мъгли в сутрешните часове. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 7 и 12 градуса.

Облачността ще се увеличава. Превалявания от дъжд се очакват в Югозападна България още в сутрешните часове. С развитието на деня валежите ще обхващат се повече райони на страната.