Проливни дъждове паднаха над Венецуела, в резултат на което 5 малки реки излязоха от коритата си. Загинали са най-малко 22-ма души, а 52-ма за изчезнали.

Пороят в събота вечерта помете големи стволове на дървета и отломки от околните планини, на 67 километра югозападно от Каракас, като нанесе щети на предприятия и земеделски земи.

Вицепрезидентът каза, че приоритетът е да се намерят хора, които все още са в капан под кал и камъни в целия град, докато военните и спасителните екипи претърсват за оцелели. Ел Пато, една от прелелите реки, е отнесла няколко къщи, магазини и кланица, според службите за търсене и спасяване.

Жителят на Техериас Луис Наранхо каза, че племенницата му е изчезнала, без да знае дали е била затрупана под свлачището, или е била завлечена от реката.

Карлос Перес, заместник-министър на системата за гражданска защита на страната, каза, че 1000 служители търсят жертви в района. Загиналите са вече най-малко 40 през последните седмици поради проливни дъждове, причинени от метеорологичния модел на Ла Ниня.