3 сгряващи напитки с аромат на Коледа

Изпробвайте тези рецепти

Топлата напитка може да подобри настроението ни дори и в най-мрачните и студени дни. Насладете се на 3 любими сгряващи напитки, които Наталия от "Natalis Beauty" ни показва:

Перфектният горещ шоколад

Не можете да приготвите хубава и кремава напитка от обикновено какао на прах. Ето как да приготвим перфектния горещ шоколад:

  • 150 мл прясно мляко
  • 1 с.л. захар
  • 50 г черен шоколад
  • бита сметана и маршмелоус за украса

Снимка: pexels Снимка: pexels

Загряваме 150 мл мляко с 1 с л захар на котлона, но не го кипваме, а оставяме да се нагорещи до там, че да излязат малки балончета отстрани на касеролата. През това време нарязваме на ситно ред черен шоколад и го разтапяме на водна баня. Разтопения шоколад слагаме в сгорещеното мляко. Резултатът - невероятно кремообразно, изтънчено мляко с шоколад, от което ще изпитате ударна доза ендорфин.

А какво му липсва? 1 с.л. бита сметана и Маршмелоус, разбира се!

Първокласен чай

Абсолютните ни фаворити тук са чай от лайка и чай от липа - български, ароматни, лечебни, наситени. Препоръчваме ви обаче да пробвате и тези:

Снимка: pexels Снимка: pexels

Чай от боровинка, който има добро противовъзпалително действие.

Старопланински чай, който е традиционна комбинация от български билки с приятен аромат и планинска свежест.

Чай от мащерка, който казват, че лекувал 100 болести - има аромат на попара с мащерка, хляб, сирене, масло и мед от детството ни.

Уникално греяно вино

  • 1 литър червено вино
  • 2 ябълки
  • 1/2 портокал
  • 1/2 лимон
  • 1/2 чаша захар
  • 4-5 зърна карамфил
  • канела на вкус

Снимка: pexels Снимка: pexels

Традиционно греяното вино се приготвя от червено вино, като му се добавят ароматни подправки, плодове, ядки, захар или мед. Сервира се горещо или топло. Много е важно греяното вино да не надвишава 80 градуса или да не кипне, защото така ще загуби вкусовите си качества.

Сложете виното да се загрява, като в него добавите всички плодове и подправки. Бъркайте непрестанно до пълно разтопяване на захарта и внимавайте да не кипне. След това махате от котлона, изчаквате 10 минути да поеме още повече от аромата на подправките, прецеждате и му се наслаждавате в добра компания.