Повече от 30 см сняг затрупа части от американския щат Северна Дакота от четвъртък насам, когато първият за сезона студен зимен фронт в региона премина през Скалистите планини към северните равнини, забави движението на автомобилите, предизвика пътни инциденти и разочарова някои фермери, които все още имат неприбрана реколта.

 

 

Според Националната метеорологична служба на САЩ 30-сантиметрова снежна покривка се натрупала южно от град Дикинсън. 28 см сняг са паднали в северозападния ъгъл на щата, а в други райони снежната покривка е 20 см, съобщи Мат Джонсън, метеоролог от Националната метеорологична служба в щатската столица град Бисмарк, предава БТА.

Очаква се втората вълна на бурята да засегне централната и югозападната част на Северна Дакота, като най-обилният сняг беше прогнозиран в края на вчерашния ден.

 

 

Училищата в западната и централната част на Северна Дакота затвориха, отмениха занятия, отвориха късно или работеха дистанционно, съобщи местен телевизионен канал в Бисмарк.

Мокър, тежък сняг натрупа в квартали на Бисмарк, полепна по декорациите за Хелоуин и по листата на дърветата, някои от които все още са зелени.

 

Източник: БТА