Лошото време и пандемията от коронавирус попречиха на любителите на плажа и морето да посетят култовия Бонди бийч - традиционна коледна дестинация в Австралия за хиляди хора всяка година, предават световните медии, цитирани от NOVA.

Външните граници на страната са затворени, а вътрешният туризъм е ограничен. По тази причина местните жители в Сидни имаха възможността да отидат на плажа сами, без чужденци и туристи.

 

 

Метеорологичните условия обаче не позволиха на австралийци да прекарат празника на прочутата плажна ивица. Дъждът и скоро появилото се огнище на коронавирус в северните предградия на най-големия австралийски град, където над четвърт милион хора са в локдаун от близо седмица, ограничиха броя на плажуващите.

По обяд единствено около 100 души успяха да поплуват и да си направят снимки пред коледното дърво, поставено от плажните спасители.

Според местния жител Силио Агостино сега е моментът да се насладим на нещата и да внесем в ситуацията малко щастие, малко светлина, малко надежда, малко лудост и това стига. "Точно това е Бонди бийч, точно това е самата Коледа", казва той.

 

 

До момента предприетите строги и навременни мерки помогнаха на Австралия да се справи много по-добре от повечето развити държави в борбата срещу COVID-19. Заразените там към момента са около 28 300, а починалите са под 1000. Активните случай на зараза в страната на 25 декември са 156.

"Благодарни сме тази година за нашата Коледа. Благата, които получихме, са повече от усилията, които положихме", каза премиерът на Австралия Скот Морисън.