Обявиха бедствено положение в Неделино и Рудозем заради преливащи реки. Обилните дъждове продължават почти денонощие, предава NOVA. По-тежка е обстановката в Рудозем заради интензивното покачване на реките Арденска, Чепинска, Елховска.

„Към момента няма евакуирани хора. Някои предпочетоха да се преместят на по-безопасно място, но около 03:30 часа всички се върнаха по домовете си“, каза кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Нивото на речното корито на река Неделинска е преляло на няколко места в града. Водата е заляла помпената станция в село Крайна.

„Нощта беше тежка. Материалните щети са големи. Наводнена е и помпената станция в града. Няма обаче бедстващи хора. Единствено едно семейство не успя да стигне до дома си заради отнесен от водите дървен мост. Те останаха при роднини, имахме готовност да ги настаним в общинска база", каза кметът на Неделино – Боян Кехайов.

Усложнена е обстановката и в Община Девин. През нощта река Въча на няколко места е излязла от коритото си. Спряно е движението по пътя Девин-Кричим за движение на товарни автомобили.

Движението по пътя Смолян-Чепеларе при 80 км е двупосочно в едната лента заради паднали големи дървета. Без ток и без път са боринските села Ягодина, Буйново и Кожаре.

Пътят Банско-Симитли е затворен заради паднали камъни.

Прочетете и:

Времето застудява в неделя