Жена се удави във водите на придошла река, а 15-годишен бе убит от гръм в Черноморска Турция, която бе засегната от нови наводнения през последните дни, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Поройните валежи причиниха преливане на реки и свлачища на много места в крайбрежния район.

45-годишна жена с увреждания, която излязла, за да събира дърва за огрев, е била отнесена от придошлите води на река в окръг Самсун. По-късно тялото ѝ е било открито от спасителите.

 

 

В Ардахан 15-годишен младеж е бил ударен от гръм, докато си играел навън с животните. Момчето е било откарано в болница, където по-късно починало.

Стотици хора, блокирани в резултат на пороите, се е наложило да бъдат спасявани. 23-ма бедстващи хора са били евакуирани с хеликоптери, а 570 – с лодки и строителна техника.  

Заради валежите и свлачищата са били затворени пътища, сред които и участък от местна магистрала.

 

 

Пороите са нанесли материални щети в различни градове в окръзите Кастамону, Чорум, Бартън, Сакаря, Карабюк, Дюздже, Ерзинджан и Зонгулдак, пише още БТА.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че на тежко засегнатия от наводненията окръг Бартън днес ще бъде отпусната помощ в размер на 30 милиона турски лири (1,15 млн. долара). Министърът посети района, за да се запознае със ситуацията.