Безплатният наръчник „В час с климатичните промени“ с практични учебни материали и готови уроци за проектно-базирано обучение за задълбочаване разбирането на учениците за климатичните промени вече е достъпен за учителите в цяла България. Това съобщиха от фондацията „Заедно в час“, цитирани от БТА.

Наръчникът е достъпен за свободно сваляне от сайта prepodavame.bg на линка.

Целта на учебните материали в наръчника е да подкрепят учениците да разбират по-добре предизвикателствата, свързани с климатичните промени и да ги провокират сами да търсят и предлагат решения на екологичните проблеми в техните общности.

Наръчникът обхваща три големи тематични области: транспорт и климатични промени; природа и земеделие; производство и енергия. Освен дигиталното издание на наръчника, всички учители получават още достъп до подкрепящи видеа и допълнителни материали по темите за климатични промени на сайта prepodavame.bg.

Учебните ресурси са изготвени от образователни експерти и опитни обучители на учители с консултацията на специалисти по екология и климатични промени. Насочени са към ученици от 5 до 12 клас и могат да се интегрират в образованието по различни предмети, да се ползват в час на класа, в клубове по интереси или от всеки учител, без значение на предметната му област с адаптация.

В края на миналата учебна година уроците от наръчника бяха тествани и в реална учебна среда с ученици от училища партньори на фондацията „Заедно в час“ от различни населени места, като коментарите на всички са положителни и силно насърчителни, отбелязват от организацията.