Продължава търсенето на оцелели в Турция и Сирия след опустошителите земетресения. Загиналите в двете държави вече са над 15 000. Роднини на хора, които са живеели в срутени сгради, се присъединиха към отчаяните спасителни операции с кирки, лостове и дори с голи ръце.

Според някои от близките на хората в неизвестност на спасителните служби е отнело твърде много време, за да реагират и за да има по-голям шанс да бъдат открити живи хора в руините. А бедстващите и останали без домове хора в пострадалите райони молят за помощ - както за техника, така и за храна.

„Имаме нужда от булдозер, виждате в какво състояние е тази сграда. Има бебета. Имам двама племенници тук и не съм сигурен дали са живи, или не, но все още има някаква надежда, защото къщата не е напълно срутена”, каза Илкер, който живее в Хатай, предава NOVA.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща спасителните работи да продължат, докато „под развалините не остане никой“.

Продължава търсенето на оцелели под рухналите сгради. Въпреки огромния брой загинали, не спират и новините за спасени хора, а сред тях има и много деца. Все по-трудна е ситуацията в Сирия, където голяма част от засегнатите от земетресението територии са под контрола на бунтовници.

Европейският съюз обяви, че ще предостави 6,5 милиона евро на Турция и Сирия.