През последния ден на май поройни дъждове и градушки обхванаха страната. Вятърът беше силен, в много райони имаше наводнения, а най-сериозно беше положението в Пловдив и Стара Загора.

Вчера за по-малко от половин час паднаха близо 40 л/кв.м. валежи в Пловдив. Имаше и градушка, а улиците се превърнаха в реки. Много автомобили закъсаха и повечето подлези бяха наводнени. Станал е и инцидент на „Кукленско шосе“, където падна огромна стъклена стена в базата на местна фирма и рани човек, който беше откаран в болница.

В Стара Загора 5 екипа са работили по отстраняването на последиците от обилните валежи. Мазетата на Музикалното училище бяха наводнени, а до голям магазин на бул. „Славянски“ нивото на водата беше достигнало близо 1,20 метра. Из града по улиците има стотици паднали клони, които затрудняват движението,

В столицата вчера бяха получени общо 76 сигнала за произшествия. София също не беше подмината от валежите и в някои квартали има паднали клони върху коли.

Интензивните валежи и силните гръмотевични бури на 31 май засегнаха Самоковско, Ихтиман, Пирдоп, Пещера, Симеоновград, Димитровград, Харманли, Хасково, Раднево, Тополовград, Нова Загора, Раковски и Панагюрище.

Днес в Централна, Южна и Югоизточна България ще има интензивни валежи и гръмотевични бури, като на места количествата ще достигнат до л/кв.м. Максималните температури за деня ще са между 22 и 27 градуса.