Западна и Северозападна Турция са обхванати от буря, проливен дъжд и силен вятър, съобщават турските медии. Крайбрежната алея в Измир е залята от морето, като водата е потопила и релсите на трамвайното трасе. Спряно е корабоплаването в района.

Лошото време застигна и мегаполиса Истанбул, където вятърът достигна скорост 105 км/ч. В Коджаели, Северозападна Турция, са отнесени покривите на сгради. Отменено е движението на кораби в Измитския залив.

52 турски окръга са с предупреждение за буреносно време днес – в Егейска Турция, Западното Средиземноморие, Централен Анадол, Черноморието и район на Мраморно море.

Заради лошо време са спрени фериботите  до гръцките острови Закинтос, Кефалония и Итака в Йонийско море, съобщават гръцките медии.

Западна, Централна и Северна Гърция са обхванати от бури, като лошото време постепенно ще се разпростре в цялата страна. Гръцките метеоролози очакват в някои райони да завали сняг, докато на юг се наблюдава пренос на прах от Африка.

 

Обилни снеговалежи в в някои части на Словения затрудниха движението по пътищата, съобщава се и за инциденти. Местните служби успяха да почистят пътищата от нападали клони и те вече са проходими. В планините е измерен над половин метър сняг.