Във вторник облачността над голяма част от Централна и Източна България ще остане лека и незначителна. В западните райони обаче около обяд ще се оформят гръмотевични облаци. В часовете до вечерта ще има кратки, на моменти интензивни, локални валежи с потенциал за градушка. Ще се запази сравнително топло с преобладаващи дневни температури между 22 и 27 градуса.

В сряда и четвъртък гръмотевичните процеси ще продължат, по-интензивно през първия от двата дни. Облачността ще се задържи променлива с локални валежи, тук-там временно интензивни, отново с риск от градушки. Явленията ще засегнат предимно Западна и Централна България, в източните райони смущенията ще са минимални.

В температурно отношение в районите с валеж ще има усещане за по-хладно време, но аномалии не се очакват. Показанията на термометрите ще се движат между 20 и 25-26 градуса.

На 24 май метеорологичната обстановка ще е без промяна – с повече разкъсвания на облаците призори до обяд и с условия за следобедни локални валежи с гръмотевична активност. Почивните дни ще са преобладаващо слънчеви с временни следобедни увеличения на облачността.

Дневните температури ще са между 22 и 27 градуса.

Още за времето:

Какво да правим, ако попаднем на буря сред природата

Валежи от дъжд до края на месеца

Изследване: Лятото на 2023 г. е било най-горещото от две хиляди години