Бурята „Герит“ наруши транспортните връзки във Великобритания и доведе до проблеми за пътуващите след коледните празници.

Пориви на вятъра от около 130 км/ч и проливни дъждове станаха причина за закъснения в автомобилния, железопътния, въздушния и фериботния транспорт. Сериозни наводнения имаше и в части на Шотландия, предава БТА.

От BBC Weather публикуваха карта с района на валежите от 27 декември, на която се вижда движението на циклона, създал предпоставки за торнадо.

 

 

Жп операторът LNER, който обслужва направленията между Лондон и Шотландия по Главната железопътна линия по източното крайбрежие, препоръча на хората да избягват пътуванията.

На потребителите, блокирани заради нарушените транспортни връзки, беше казано да си наемат хотел, като ще бъдат обезщетени за извънредния разход.

 

 

Avanti West Coast, жп компанията, обслужваща Главната железопътна линия по западното крайбрежие, съобщи, че трасето към Шотландия на практика е непроходимо. Всички влакове от и към Лондон се движат само до Престън.

Всички с предварително закупени билети за пътувания между Престън и Единбург или Глазгоу ще могат да се качат на влакове, но това ще стане в четвъртък или петък.

Прочетете също и:

Бурята Киърън удари Европа – жертвите са най-малко 9

Гъста морска пяна покри британски плаж

Проливни дъждове предизвикаха наводнения и проблеми за транспорта в Лондон

 

Източник: БТА