Времето ще остане много ветровито и в четвъртък. Южният вятър – фьон, ще е силен и поривист, особено по северните склонове на планините.

Предупредителни кодове за опасно силен вятър са в сила за всички райони на страната. Червен код е обявен за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

От Столичната община предупреждават за силни пориви на вятъра. В сила е оранжев код за София, където се очаква вятърът да е със скорост над 90 км/час.

От там призовават гражданите да са внимателни при придвижването си, изпълнителите да проверят строителните кранове, скелета и огради и да се обезопасят рекламните елементи на търговските обекти.

Оранжев код е обявен още и за Видин, София-област, Търговище, Разград, Кърджали и Хасково, а за всички останали райони е в сила жълт код.

Не се препоръчва провеждане на занятия на открито с деца и ученици.

През деня ще има променлива облачност, по-значителна над планинските райони, където не са изключени превалявания. Привечер се очакват интензивни валежи над крайните северозападните райони.

Остава топло, с максимални температури от 16 до 21 градуса. На места заради южния вятър са възможни и по-високи стойности.

Още за времето:

Заради силния вятър: Летище София пренасочва пътнически полети към Пловдив

Частично бедствено положение във Враца заради силния вятър

Пролет и зима се редуват до края на месеца