Частично бедствено положение обявиха в панагюрското село Елшица заради пожара, който гори в района от понеделник. С пламъците, които са се разпрострели на над 2000 дка иглолистна гора, се борят два хеликоптера

Нощта в Пазарджишко е била напрегната. Пожарът застраши две села, като стигна и до обитаеми къщи, предава NOVA. Пламъците наложиха евакуацията на един мъж.

Пожарът е тръгнал от съседното село Левски и е стигнал до Елшица.

В огнен капан попадна и резерват за елени и сърни, като още в понеделник беше разпоредено огражденията да бъдат премахнати, а животните – освободени.

През изминалия ден екипи на пожарната в цялата страна бяха на крак, за да реагират на десетките подадени сигнали за пожари.

„Искам да успокоя хората. До крайно критична ситуация не се стигна, благодарение на опита на пожарникарите”, каза в ефира на „Здравей, България” Трендафил Величков.

„Днес чакаме два хеликоптера от авиобаза Крумово, за да локализираме пожара. Надяваме се това да стане до обяд и след това да бъде изгасен. Има тежка техника на място”, заяви представител на пожарната.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки уточни, че тепърва ще се изясняват причините за пламъците.