На Лазаровден и Цветница времето ще остане под влияние на област с ниско атмосферно налягане в Средиземноморието. Облачността ще е променлива с тенденция следобед в много райони в Западна и Северна България да превали дъжд, в планините над 1200-1300 метра – сняг.

Съботата ще е преобладаващо тиха, с по-осезаем вятър в планините. Дневните температури ще се колебаят между 11 и 16 градуса, с най-високи стойности в централните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина.

През нощта и в неделя облачността ще остане значителна в западната половина на страната. В тези райони в хода на денонощието на Цветница отново се очакват валежи от дъжд.

Температурите сутринта в неделя ще са между 1 и 6 градуса. Следобед термометрите с леки колебания ще показват близки до съботните стойности – между 10 и 15-16 градуса.

В седмицата преди Великден времето ще остане нестабилно, с чести пролетни валежи от дъжд в равнинната част на страната. До сряда ще е по-хладно, а с приближаването на Великден температурите ще се повишават и дневните стойности ще достигнат около и малко над 20 градуса.

В почивните дни на празника се очертава преминаване на студен атмосферен фронт – температурите ще останат пролетни, но ще има локални валежи с гръмотевици.

Какво ще е времето през целия месец вижте ТУК.

Прочетете също и:

Празнуваме Лазаровден

Зимата на 2023 г. – най-топлата у нас от 135 години насам