Четири фронта на пожара в Девин

Подозира се, че огънят е подпален умишлено

На 8 септември се развихри голям пожар край Девин. Огънят обхвана 1500 декара гориста местност, като бяха засегнати основно ливади, непригодни площи и малко гора, научихме от NOVA.

В борбата срещу огнената стихия се включиха десетки служители на горските стопанства, доброволци и 3 пожарни автомобила. Пожарът се развива на четири фронта, а основната тревога на огнеборците е, че наблизо има и вилна зона.

"Изпратени са 3 екипа. 2 пожарни автомобила и един за горски пожари. Между 40 и 50 човека от Държавни горски стопанства, ловно-рибарското дружество в Девин и между 8- 10 човека доброволци от общината с една водоноска“, заяви директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Смолян комисар Симеон Цървуланов.

С падането на температурите през изминалата нощ, пожарът беше ограничен, но днес продължава да се вихри с пълна сила заради горещото време и вятъра. Противопожарните екипи са проправили през нощта просеки, за да не достигне огънят до намиращи се в близост вили и овчарник.

Версията за момента е, че пожарът е умишлено запален, тъй като първите пламъци в района са били от четири посоки.