Поради снеговалежите от последната нощ в София бяха извършени обработки със смеси срещу заледяване, както и почистване на сняг от пътните платна, съобщават от Столична община.

Трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, общински пътища и мостове са били обработени от повече от 90 снегорина. Почистена е и Южната дъга на околовръстен път.

Към момента има снегопочистващи машини на основни улици в районите и на някои вътрешно-квартални улици във „Витоша“, „Панчарево“, „Красна поляна“, „Овча купел“, „Банкя“ и други.

Няма промени в разписанието на градския транспорт. Започнало е и почистването на прилежащите пространства и подходи към спирките на обществения транспорт.

Беше извършено почистване и опесъчаване на на планинския път в природен парк Витоша „Бояна - Златни мостове“ и предстои да се извърши обработка на „Драгалевци - Алеко“.

Снегорините остават в режим на готовност. От Столична община призовават всички шофьори да управляват автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, внимателно и със съобразена скорост.