Само още 2 дни – толкова ще трябва да потърпим, преди да получим възможността отново да поздравим слънцето. Новата седмица ще ни позволи да приберем чадърите и да се порадваме на топло и приятно време.

В събота над цялата страна ще бъде облачно и дъждовно. По-напоителни ще са валежите в Централна и Източна България. За денонощието в някои райони на североизток ще паднат до 50 литра на квадратен метър.

Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 10 и 15 градуса.

В планините времето остава облачно с валежи в повечето райони от дъжд. Снежната граница е над 1800 метра, с което районите със снеговалеж се ограничават само до най-високите части на планините в Западна България.

В неделя валежите ще са слаби и то предимно в планините на югозапад. Остава хладно и облачно с понижена видимост в ранните часове. В хода на деня облачността ще се разкъсва и по-късно ще се покаже слънцето. Температурите следобед ще са с 1-2 градуса по-високи спрямо съботните.

Времето ще ни зарадва през новата седмица – в понеделник и вторник се очакват много слънчеви часове, а след сряда ще усетим и така мечтаното „циганско лято“, когато температурите ще се движат около 22-23 градуса.

За съжаление ще трябва да се сбогуваме като че ли окончателно с топлите и слънчеви дни още в края на същата седмица. В навечерието на уикенда се прогнозира поредното нахлуване на по-студен въздух от запад. Очаква се захлаждане с валежи от дъжд и сняг в планините.