Пролетта вече е факт, а броят на хората, които страдат от алергични пристъпи заради цъфтежа на растенията, се увеличава. Хубавото е, че природата е щедра към нас и ни е осигурила няколко растения, които могат да облекчат алергиите.

Гинко билобата е билка, която не само е добра само за сърдечно-съдовата система и повишаването на енергията на тялото ни, но и има благоприятен ефект върху алергиите и астмата. В нея се съдържат седем антихистамина, които я правят естествено и ефективно средство за облекчаване на симптомите на алергиите.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Листата на копривата са много богати на витамин К, а според проучване над 50% от хората, които редовно си правят запарка от растението, са забелязали, че алергията им към пролетни растения се е облекчила.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Едни от най-достъпните средства за справяне с алергиите са лукът и чесънът. В тях има високи нива на кверцетин, който е естествено противовъзпалително и стабилизира клетките, за да спре въвеждането на хистамин, причиняващ възпаление.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Доказано е, че прясно изцеденият сок от моркови е един от най-богатите източници на витамини и също така потиска пролетните алергии.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Гледайте видеото да научите повече за билките, които помагат за облекчаването на пролетните алергии.