Първата причина е склонността ни да сме по-организирани през есента. Обикновено ни обзема безвремие по време на лятото и често отлагаме тренировките. Сега имаме по-голям шанс да ги съчетаем с работата и домашните задължения.

Фитнес залите са по-празни през есента, защото все още е рано да копнеем по лятното тяло за следващата година. Доказано е, че 78% от хората, които ходят на фитнес, предпочитат да няма много хора около тях, докато правят тренировката си. Ако чакате да качите килограми и да ги сваляте след Коледа и Нова година, имайте предвид, че най-много хора си купуват членски карти за фитнес в началото на януари.

Споменавайки празниците от края на декември, най-добре започнете да се подготвяте от сега за тях. По-лесно е да свалите предварително, за да не изглеждате толкова напълнели след преяждането, отколкото да трупате отгоре на сегашните килограми.

В момента времето е напълно подходящо за тренировки на открито. След като падне снегът, дълго време няма да можете да си позволите да тичате навън. Сега сутрините са приятно хладни и предимно слънчеви, което е предпоставка за много приятна тренировка.