В Деня на детето прогнозата за времето по NOVA беше поверена на възпитаниците на училище „Цар Симеон Велики” – Банкя. Виктория Петрова, Никол Менгова и Ивайло Гарев са пълни отличници. Току-що получили свидетелствата си за завършен трети клас. Всеки един от тях получи шанса да представи прогнозата в първия ден на юни заедно с Ники Василковски.

На 1 юни отбелязваме Международния ден на детето. Празникът датира от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 г.

Идеята за отбелязване на този ден идва, когато китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони. По-късно неговата инициатива е продължена, като независимо от благотворителната акция в САЩ и в Европа се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве.

През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата, а през 1950 г. 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

Специална празнична програма организират от зоопарка в Бургас. Ще има фокуси, детски игри, сладки награди и още много изненади, съобщиха от Общината. За всички деца до 12 години входът е безплатен. Влизането на децата в зоопарка е разрешено само с придружител.