Днес до обяд над много райони ще има валежи, които постепенно ще започнат да спират, а облачността ще се разкъса и ще намалее. В следобедните часове ще е слънчево.

Вятърът днес ще бъде слаб до умерен от север-североизток, а максималните температури ще са по-ниски от вчерашните - между 24 и 31 градуса.

Обявен е жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури в 4 области на страната. Предупреждението е в сила за Плевен, Велико Търново, Ловеч и Габрово.

Над планините ще има купесто-дъждовна облачност, а на места ще превали и прегърми. Следобед облачността ще се разкъса. Вятърът ще е умерен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 18 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 12 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност до обяд. По южното крайбрежие ще има валежи и гръмотевици, но по-късно през деня облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 26 и 28 градуса, температурата на морската вода е около 26 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.