В понеделник до обяд времето ще е предимно слънчево. В следобедните часове облачността ще започне да се увеличава от запад. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 6 и 12 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево до обяд, но след това облачността ще се увеличава и вплътнява. Вятърът ще е умерен до силен от запад. Максималните температури на 1200 метра ще са около нулата, а на 2000 метра – около -3 градуса.

Предимно слънчево ще е времето над Черноморието. В следобедните часове облачността, която ще е средна и висока, ще се увеличи. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. МАксималните температури ще са между 7 и 10 градуса, температурата на морската вода е около 7 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Очаква ни динамично време през следващите дни. Още в нощта срещу вторник ще започнат превалявания, като в планините ще има снеговалежи. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, а максималните температури ще се повишат. Предстои интензивно топене на снежната покривка в Предбалкана.

В сряда предстои временно разкъсване на облачността. Времето ще остане ветровито, но топло. В четвъртък отново ще има заоблачаване, очакват се и превалявания.

Облачността ще остане значителна до петък, но в последния ден на работната седмица валежите ще спрат.

Още за времето:

Бурята Киара застрашава Западна Европа

Поройни дъждове заваляха в Австралия