24 юни ще бъде един от най-топлите дни за тази седмица. Слънчево ще е времето над Западна и Централна България, а на изток следобед ще се заоблачи. Там е възможно за кратко да превали и прегърми.

Още в сутрешните часове на днешния четвъртък термометрите в някои населени места показваха стойности над 20 градуса. Максималните температури за деня ще са между 34 и 39 градуса.

В сила е жълт код за опасно горещо време в 12 области на страната. Предупреждението е обявено за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

Бъдете внимателни и се пазете от жегата. Опитвайте се да приемате достатъчно вода през целия ден, за да останете хидратирани.

По Черноморието ще бъде по-прохладно с максимални температури до 27-28 градуса. В следобедните часове ще има краткотрайни превалявания.

Ако искате да избягате от горещините, но сте далеч от морето, можете да отиде в планините, където времето ще е слънчево и подходящо за разходки, а максималните температури ще са около 20 градуса.

Времето в петък отново ще е слънчево и горещо. Възможно е в югозападните райони живакът в термометрите да се издигне до 40 градуса.

През почивните дни с вятъра от запад-северозапад ще нахлува по-хладен въздух. Отново в следобедните часове на места ще има слаби превалявания.

Още за времето:

Какво ще е лятото у нас

Време е за море: кои са най-чистите и безопасни плажове у нас

Сушата е следващата пандемия