В неделя призори в равнинната част на страната ще има условия за понижена видимост. Денят ще е тих. В Западна и Централна България облачността ще се разкъсва, докато на североизток ще остане значителна.

В часовете следобед ще има краткотрайни превалявания в крайния Североизток, в Стара планина и в масивите на Югозапад, както и в някои райони около тях. Дневни температури – в интервала 10-15 градуса.

В района на връх Свети Никола и Паметника на свободата „Шипка“ ще има променлива облачност с разкъсвания до обяд. След това, до вечерта има повишена вероятност за краткотраен валеж от дъжд.

В светлата част от деня вятърът ще е по-осезаем около обяд с пориви до 20-25 километра в час. Температури призори – около 3-4 градуса, следобед – до 10-11.

Последният почивен ден от поредицата около националния празник (понеделник) ще е с мъгли сутринта, слънчев около обяд с температури между 13 и 18 градуса и с увеличаваща се облачност до вечерта.

Температурите в топлите часове ще са между 12 и 17 градуса. В резултат на поредица средиземноморски смущения, в периода 5-8 март дните ще са облачни с валежи, в отделни точки на страната – в значителни количества.

В първия от дните в Югоизтока е възможна гръмотевична активност. В по-високата част на планините в Западна България ще падне обилен мартенски сняг.

Прочетете също и:

146 години свободна България!

Какво разказва легендата за Баба Марта