Предимно слънчево и топло време ни очаква във вторник. Над по-голямата част от страната ще има разкъсана висока облачност, която ще се разсейва с развитието на деня.

Максималните температури днес ще бъдат между 23 и 28 градуса, а вятърът ще е слаб, отново от юг.

В планините вятърът ще бъде умерен от запад-югозапад, а максималните стойности на термометрите ще са от 11 до 18 градуса в зависимост от надморската височина. Валежи не се прогнозират.

По морето ще е предимно слънчево, като се очаква и разкъсана висока облачност. Максималните температури на въздуха ще достигат до около 23 градуса, а тези на морската вода – 18-20 градуса. Вълнението ще е 1-2 бала, а вятърът ще духа от юг-югоизток и ще е слаб.

В сряда очакваме временно силен вятър, който ще се проявява и като фьон, съобщават от НИМХ. Температурите в цялата страна ще се повишат с градус-два, а облачността ще бъде разкъсана над повечето райони. В западните части следобед облаците ще се увеличават и привечер се прогнозират слаби валежи от дъжд.

Очакваното захлаждане ще започне в четвъртък, когато вятърът ще се ориентира от северозапад и ще понижи стойностите на термометрите. Времето ще е преобладаващо облачно с превалявания.

Още за времето:

WWF: Тази зима ще е по-топла заради „Ел Ниньо“

Как промените в климата ще се отразят на световните туристически дестинации

Тайни от дъното на Дунава