В четвъртък над страната ще е преобладаващо слънчево. В часовете около обяд на места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

В североизточните райони има вероятност за градушки и интензивни валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

По Черноморието ще бъде преобладаващо слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има кратки превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 25 и 27 градуса, а тези на морската вода ще бъдат около 22 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Преобладаващо слънчево ще бъде и над планините. По билата и върховете ще има мъгли. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 13 градуса.

Времето постепенно започва да се стабилизира. Още в петък валежи ще има на все по-малко места, а температурите ще вървят на горе. През уикенда превалявания ще има единствено в планинските райони, а в останалите части на страната ще е предимно слънчево.

Още за времето:

Торнадо и наводнения в Истанбул

Гореща вълна в Западна Европа

Сериозни наводнения във великотърновски села