Хладно, облачно и дъждовно ще е времето в сряда. Студен фронт ще преминава през страната ни и дневните температури ще продължават да се понижават. Максималните ще са между 19 и 22 градуса в западната половина и между 26 и 30 градуса в Източна България.

Облачността ще се увеличава от запад на изток и на много места ще има валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен с южна компонента. В нощта срещу четвъртък валежите в източната половина страната ще са значителни, на места временно интензивни и придружени от гръмотевична дейност.

Значителна облачност и валежи от дъжд ще има над планините. Вятърът ще е умерен до силен от югозапад, но до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Над 2900 метра ще има снеговалежи. Захлаждането продължава. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 15 градуса, на 2000 метра ще бъдат около 10-11 градуса.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, която с развитието на деня ще се увеличава. Вятърът ще бъде до умерен от юг, а максималните температури ще са между 26 и 28 градуса. Температурата на морската вода е около 23 градуса, а вълнението на морето ще е между 3 и 4 бала.

Облачно ще се задържи и времето в четвъртък, а валежите ще са най-интензивни в северните части на страната. Вятърът ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад, поради което температурите ще продължат да се понижават. В планините над 2000 метра ще има снеговалежи.

В петък остава облачно в източната половина на страната, но на запад небето постепенно ще се изяснява. Вятърът ще отслабва до вечерта, но през деня ще бъдде хладно.

През уикенда на много места ще е предимно слънчево и времето плавно ще започне да се затопля. Мъгли и ниска облачност ще има в сутрешните ччасове, а вятърът на много места ще утихне.

Още за времето:

Какво ще е времето през октомври

Подобрен е близо 70 годишен температурен рекорд у нас

Марс ще се приближи максимално до Земята