До края на последния ден от Страстната седмица облачността над страната ще е променлива, най-често разкъсана. Превалявания и гръмотевици ще има над западните райони, но времето. Ще остане топло с максимални температури между 26 и 32 градуса.

На Великден времето ще се затопли още. Ще бъде почти тихо, на места вятър ще е слаб от южната четвърт. Денят ще е предимно слънчев, с временно развитие на купеста облачност в следобедните часове. Има вероятност за краткотрайни превалявания на изолирани места.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

В понеделник ще започне да прониква по-хладен въздух с променилият посоката си запад-северозападен вятър. Температурите ще се понижат, но няма да са по-ниски от обичайните за периода. Привечер облачността над страната ще започне да се увеличава, а валежи ще има в планинските райони и източната половина на страната.

Във вторник очакваме значителна облачност. По-чести ще са преваляванията в Южна България. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток, а максималните температури отново ще тръгнат нагоре. Очакват се стойности между 16 и 23 градуса.