Времето във вторник ще е облачно и дъждовно. Валежите ще продължат през целия ден, като най-сериозни количества ще паднат в южната половина на страната. С нахлуването на студен въздух снежната граница ще се понижи до около 1400-1500 метра в масивите на югозапад и на места в Стара планина ще падне поредна порция мартенски сняг.

В сряда в 5:06 ч. призори отбелязваме началото на астрономическата пролет. Облачността бързо ще се разкъса в полза на слънчевото време. Потенциал за кратки и незначителни превалявания ще има на североизток. Температурите през деня ще са между 8 и 13 градуса.

От четвъртък времето ще започне да се затопля. Валежи ще има в източните райони, а над останалата част на страната ще бъде слънчево. Стойностите на термометрите ще достигат между 10 и 15 градуса.

В петък се очакват валежи, а в Рила и Пирин – и нова снежна покривка.

Почивните дни около Тодоровден (събота, 23 март) ще са без валежи и с повече слънце в първия ден. Затоплянето ще продължи и в неделя и понеделник термометрите ще показват над 20 градуса, до почти 25 в някои обичайно топли точки на България.

В последните дни на март периодите с потенциал за валежи от дъжд с гръмотевична активност са 25-27 март и 30-31 март. Възможни са и дребни градушки.

Прогноза за времето до края на март направи и синоптикът Петър Иванов в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS. Целия разговор гледайте във видеото.