Очаква ни слънчево време в почти цялата страна. Сутринта на много места в източните райони ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Вятърът ще намалее. Температурите ще останат по-високи от обичайните, като максималните ще са между 23 и 28 градуса.

Предимно слънчево ще е над планините. Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 20 градуса, а на 2000 метра ще са около 12 градуса.

В сутрешните часове по Черноморието много райони ще осъмнат с ниска слоеста облачност или мъгла, но до обяд вече ще се изясни. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 22 градуса, температурата на морската вода е около 20 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

До края на работната седмица времето ще се запази по-топло от обичайното за сезона. На много места вятърът ще стихне. В низините в Източна България, както и по поречието на река Дунав се очаква ниска облачност или мъгла в ранните сутрешни часове и през нощта. Възможно е да има ръмежи.