Исландия (или „ледената страна“) е красиво райско кътче, разположено между Гренландия и Шотландия в северната част на Атлантическия океан. По-голямата част от нейната територия е заета от високи планини, ледници, гейзери и вулкани.

Това е най-големият остров в света, възникнал изцяло в резултат на вулканична дейност. Климатът на страната е повлиян от топлото северноатлантическо течение, което допринася за меката зима в южните ѝ части.

Гледайте видеото, за да се впуснете в уникално въздушно пътешествие над Исландия, в което пред вас ще се разкрие заплахата на вулканичните изригвания, ще видите редки кадри от храненето на гърбати китове и смайваща архитектура.

Това е част от поредицата зрелищни въздушни пътешествия на National Geographic, която ни представя едни от най-забележителните нации в света така, както не са виждани досега.

От изригващи вулкани в Исландия до непокътнати римски амфитеатри в Хърватия и рекордно големи вълни в Португалия.

Документалната поредица, предоставя невероятен достъп и поглед от въздуха, разкрива традициите, иновациите и инженерните пробиви, които продължават да оформят облика на тези велики модерни нации и до днес.