Ситуацията в много райони на Австрия все още е усложнена заради обилните снеговалежи и опасността от лавини. Регистрирани са и няколко свлачища, като такова в Бад Гастайн вчера затрупа 2 жени, които по-късно бяха спасени от аварийните служби.

Малко по-късно друго свлачище погълна цяла жилищна сграда в Бад Клайнкирхен. Всички, които са се намирали в постройката са били спасени, с изключение на 80-годишен мъж, който в момента е издирван от спасители.

 

 

Жителите на 15 сгради в Гурктал, провинция Каринтия, бяха евакуирани заради река Гурк, която преля и излезе от коритото си. Повече от 1500 домакинства са без ток.

Извънредно положение беше обявено и в област Тоскана, Италия, заради поройните дъждове. Вчера беше в сила червен код за опасно време заради заплахата от наводнения. Очаква се сините бури са причинят още неприятности.

 

 

Обстановката във Венеция се подобрява, след като града преживя най-голямото наводнение от 50 години насам. Миналата неделя общо 70% от града беше под вода.

Над 30 000 домакинства в Южна Франция остават без електричество заради обилните снеговалежи, които доведоха до нарушения в транспорта и отнеха живота на един човек.

 

 

Прочетете още:

Повече от 30 000 домакинства във Франция са без ток

Близо 70% от Венеция беше наводнена

Извънредно положение в Италия