Февруари е „Месец на големите котки“! В ежегодната специална програма на National Geographic WILD ще видите нови премиери и вече излъчвани любими предавания, посветени на най-свирепите котки сред природата.

Със смайващи кадри и въздействащи истории от целия свят ще пристъпите по-близо от всякога до лъвове, тигри, гепарди и леопарди. Ще видите техните триумфи, падения и епични борби за оцеляване.

Положението на големите котки вече не е тревожно, а направо катастрофално. Хората от National Geographic са наясно, че трябва да се предприемат действия, като се създаде и оформи всичко необходимо, за да се гарантира тяхното бъдеще.

Така се ражда Инициативата за големите котки. Тя е съсредоточена около една основна идея – големите котки се нуждаят от големи дела. Кампанията включва както постигане на по-добра осведоменост, така и финансиране на изследователска работа и проекти, насочени към опазването на различни видове големи котки. Тяхното бъдеще зависи от нас повече от всякога.

Премиерата се състоя на 7 февруари, но благодарение на vbox7 ще имате възможност да гледате откъси от всички епизоди на поредицата.

Прочетете и:

В света има само 7 черни тигъра, ето кадри на един от тях

Възраждането на един прайд

Земята на леопарда