Огромни горски пожари бушуват южно от Москва и не спират да се разрастват. Това съобщават руските власти, цитирани от инфоагенциите и БТА.

Жителите на руската столица се оплакват от остра миризма на дим. Пожарите в Рязанска област, която се намира на около 200 км на югоизток от столицата, започнаха в началото на месеца и пожарникарите не спират да се борят срещу огнената стихия.

 

 

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че е изпратил противопожарно оборудване и огнеборци, но усилията им не са достатъчни, за да се потушат пламъците. По думите му огънят се разраства и пожарите са достигнали труднопроходими райони.

Жители на Москва споделят, че усещат миризма в центъра на града. Областният управител на Рязанска област Павел Малков коментира, че за съжаление няма и не се очакват дъждове. Ветровете остават силни, а температурите – високи.

 

 

Наложила се е евакуацията на жителите на две села в района, които се оказали застрашени от пламъците. Очаква се тази седмица температурите в Москва да достигнат 32 градуса.