Военнослужещи и хеликоптер Ми-17 участват в гасенето на двата големи горски пожара в Стара планина и Рила днес, информира NOVA, цитирайки Министерството на отбраната.

Над Чипровци в Стара планина, близо до границата със Сърбия, гори голям пожар в силно пресечена и трудно достъпна местност. На помощ на пожарникарите са се притекли 21 военнослужещи със съответната техника за овладяване на последствията от бедствия. Сутринта към тях се е присъединил и хеликоптер Ми-17 от авиобазата в Крумово. 

Втори ден продължават и усилията на пожарникари и военни да бъде загасен и големият горски пожар над хижа "Чакалница" в Рила. Очаква се до края на деня пожарът да е изцяло овладян. В гасенето се включиха над 200 души.

Над благоевградското село Горно краище гори 35-годишна борова гора, съобщават от Югозападното държавно предприятие. Заради силния вятър в района огънят се разраства бързо. В гасенето на пожара участват около 50 човека.

Продължават да горят 500 декара трева и храсти над село Долно Осеново, но няма сериозни щети. В гасенето на пожара участват 180 служители на горските стопанства и пожарникари.