Времето през първия работен ден на новата седмица ще е предимно слънчево до обяд. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над западните и централните райони на страната. Очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност.

Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса в западната полоина и между 32 и 35 градуса в източната.

Предимно слънчево ще е по Черноморието, където вятърът ще бъде слаб до умерен със северна компонента. Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 31 градуса, а тези на морската вода ще са между 26 и 28 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. След това ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над масивите от Западна България. Прогнозират се краткотрайни превалявания, които на места ще са временно интензивни и придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен до силен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 14 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Времето във вторник ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност над Североизточна България, както и в планинските райони. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток.Дневните температури ще са между 30 и 36 градуса.

Предимно слънчево ще е в сряда и четвъртък, когато ще се повишат и максималните температури. На много места живакът в термометрите ще надвишава 35 градуса.

Още за времето:

Знаете ли тези факти за лятото

Въглеродният диоксид влияе много повече на атмосферата, отколкото се смяташе досега

Най-мистериозните природни явления на планетата