Гръмотевични бури до следващата седмица

В неделя през страната ще премине студен фронт

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

До края на тази седмица времето ще бъде без особена промяна – до обяд слънчево и приятно, следобед с валежи и гръмотевици.

И днес валежите ще са в следобедните часове. Очакваме краткотрайни, на моменти интензивни превалявания, придружени от гръмотевична дейност. Първо ще завали над централните райони на страната, а после бурите ще се придвижват към периферията. Има риск от градушки.

Температурите в най-топлата част на деня ще са между 22 и 27 градуса.

Над планините ще бъде облачно и дъждовно след пладне. Очакваме гръмотевици и градушки, а максималните температури ще са от 9 до 16 градуса. По Черноморието ще е слънчево до обяд, а по-късно има условия за локални валежи с гръмотевици. Температурата на въздуха ще достига стойности до 22-24 градуса, а тази на морската вода – до 20 градуса.

През уикенда времето няма да ни изненада. Отново сутрините ще са свежи и слънчеви, а следобед ще се развиват бури с краткотраен, интензивен валеж с гръмотевици почти в цялата страна, но с по-голяма вероятност в Централна Северна и Североизточна България.

В неделя следобед от северозапад на изток ще преминава бърз студен атмосферен фронт. По-значителни ще има в Лудогорието. Ще се усили вятърът с особено мощни пориви в Северозападна България и в планините.

Захлаждането в неделя вечер ще е чувствително. Новата седмица ще започне с по-ниски температури. След сряда времето ще се успокои за 2-3 дни с по-оскъдни валежи и по-високи температури.

Още за времето:

Термометърът скача до 37 градуса през юни

Румъния: 25 000 жертви на мръсния въздух годишно

Неочаквани археологически находки под топящ се ледник в Норвегия