Гръмотевичните бури, които в сряда се бяха настанили над западната половина на страната, днес ще бъдат над източната. Там се очакват краткотрайни интензивни превалявания, с гръмотевична дейност и риск от градушки.

В Западна България времето ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове, но без вероятност за валежи.

В най-топлата част на деня преобладаващите температури ще са между 25 и 30 градуса, по Черноморието – от 26 до 29.

Предимно слънчево и с ниска вероятност за дъжд ще бъде над планините от западната половина на страната. Над масивите от Иочна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 11 и 19 градуса, спрямо надморската височина.

В петък атмосферата отново ще стане нестабилна. Още в сутрешните часове над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и около обяд ще превали и прегърми. Ще има и условия за градушки.

Обратно на това, в източната половина петъчният ден ще е слънчев и топъл.

През уикенда дъждовното време ще е в цялата страна, като на места се прогнозират и по-интензивни явления. Вероятността за градушки ще бъде висока, вятърът ще се усили в източните части.

Очаква се понижение на температурите, като на места максималните ще достигат до около 20 градуса. В Източна България обаче ще остане по-топло, със стойности до 27-28 градуса.

Какво ще бъде времето до края на месеца разберете ТУК.

Почетете също и:

Нова изложба ни разкрива красотата на Витоша

Нашествие на змии през лятото у нас

Все повече ухапванията от кърлежи у нас