В последния ден на седмицата ще е преобладаващо облачно с краткотрайни разкъсвания в Централна и Западна България и с повече слънце в областите около крайбрежието, където едва вечерта е възможно да превали.

Температурите в топлите часове ще се запазят в интервала 20-25 градуса.

До обяд валежите ще са сравнително спокойни, а следобед – за пореден ден ще се оформят гръмотевични бури с краткотраен, на моменти интензивен валеж и риск от градушка.

Районите, където има най-голяма вероятност да прегърми, са Дунавската равнина и Предбалкана, централната част на Горнотракийската низина и долната част на течението на Струма.

В последните дни на май времето ще запази нестабилния си пролетен характер с по-засилена гръмотевична активност следобед и вечерта и с повишен риск от градушка.

Около средата на седмицата нестабилността ще се ограничи в западната половина на страната. На изток сутрините ще са с мъгли, но след това слънцето ще е щедро. В първите дни на следващия месец дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса и в традиционно топлите райони термометрите ще достигат стойности, близки до 30 градуса.

Още за времето:

По-ниските температури бавят растежа на розовия цвят в Казанлък

Заради лошото време: Все още няма български череши на пазара

Италия се бори с най-тежките наводнения за последния век