Облачността над страната днес ще бъде значителна. Валежи ще има на много места, като в Западна и Централна ще бъдат интензивни и придружени от гръмотевици. На много места се очакват градушки.

Вятърът ще бъде до умерен от запад-северозапад и ще донесе по-студен въздух, който слабо ще понижи температурите. Максималните за деня ще са между 16 и 23.

Обявен е жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури в 11 области на страната. Предупреждението е за областите Перник, София град и област, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Стара Загора, Велико Търново, Русе и Търговище.

Над планините ще има значителна облачност и валежи с гръмотевици. Вятърът ще бъде силен от югозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 11 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, която на моменти ще намалява до предимно слънчево. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде умерен от юг. Максималните температури ще бъдат между 17 и 23 градуса, температурата на морската вода е 14-15 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Очаква се тази нощ вятърът да се усили. Валежите ще отслабнат и в много райони ще спрат. На 7 май ще бъде ветровито и предимно облачно. В следващите дни от новата седмица се очаква облачността да намалее и температурите слабо да се повишат.

Прочетете и:

Какво ще бъде времето през май