Средиземноморският циклон, в чийто плен от два дни е Гърция, нанесе множество щети и предизвика наводнения и затруднения в корабоплаването.

Заради ветровете на Диомед – такова име дадоха метеоролозите на циклона, пътническите кораби не могат да напускат пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио.

 

 

В северните райони на остров Евбея много от пътищата са наводнени. Фериботните линии Агия Марина – Неа Стира, Кавала – Принос, Тасос, и Александруполис – Самотраки са затворени.

Бентът на река Календзис в района на Кардица се е скъсал и е създал опасност за селищата Коскина и Псатохори. Най-малко 50 души са били евакуирани.

 

 

Пороен дъжд се изсипа над много райони на южната ни съседка. В северните части на Гърция са паднали и обилни снеговалежи. Електричеството в няколко населени места за кратко е било прекъснато.

Според метеоролозите лошото време в Гърция ще се задържи и в сряда. Предстоят още валежи и понижение на температурите. Най-спокойно ще е в западните райони на страната , където дори се прогнозират временни разкъсвания на облачността.