И днес остава хладно, в Рила ще падне сняг

Кога очакваме затопляне

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Времето в страната остава облачно и сравнително хладно. Над Южнаа България ще има значителна облачност и слаби превалявания. По-слънчево ще е в северните райони, но там вятърът временно ще се усилва.

Температурите дори и в най-топлата част на деня ще бъдат доста ниски за началото на септември. Сутринта термометрите ще показват от 10 до 15 градуса, а максималните ще са между 20 и 25.

Силен източен вятър ще духа по морския бряг. Морето ще остане бурно с вълни около 2-3 метра, а водата вече е с температура около 23 - 24 градуса. Облаците често ще скриват слънцето, като показанията на термометрите няма да превишават 22-23 градуса.

Все по-есенна става обстановката в планините. В повечето масиви ще е предимно облачно, а по най-високите върхове и мъгливо. На връх Мусала дори може да падне и първият за сезона сняг, но няма да се образува снежна покривка. Вятърът ще е умерен и студен от изток.

В петък температурите у нас ще останат сравнително ниски. Ще има доста облаци, а на места в Южна и Източна България се очакват и слаби превалявания.

През почивните дни слънцето в цялата страна ще се завърне. Източният вятър ще отслабне и  температурите ще се повишат. Затоплянето ще продължи и в началото на новата седмица, когато максималните  вече ще достигат 27-28 градуса. Освен това ще има и много слънце, а вятърът ще е съвсем слаб.