Януарски мраз ни очаква във вторник

Кога се затопля времето

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Посрещаме вторник с минимална облачност в западните и централните райони на страната и по-значителна облачност на места около крайбрежието и в Североизтока, където не е изключено да прехвърчи символичен сняг в часовете до обяд.

Следобед облаците почти навсякъде ще се изчистят до слънчево време. Ще се усеща вятър в Дунавската равнина, Тракия и по долината на река Струма.

Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между минус 4 и плюс 1 градуса.

Времето в планините ще е мразовито и ветровито. Облачността ще се разкъсва до слънчево време в западните масиви и ще е по-значителна на изток. В най-топлата част на деня термометрите ще показват между минус 7 и минус 14 градуса спрямо надморската височина.

В сряда сутринта отново ще е студено с температури в някои западни райони до минус 8 – минус 9 градуса. Облачността ще се увеличи, но само на изолирани места ще превали слаб сняг.

Ще започне затопляне с дневни температури между 0 и 5-6 градуса.

Затоплянето ще продължи в четвъртък и по-осезаемо в петък, когато в топлата част на деня температурите ще достигнат 9-10 градуса в някои райони. Около планините ще се образуват облаци в четвъртък, но валежите ще са оскъдни.

През почивните дни облачността ще е динамична с чести разкъсвания. Слаб сняг ще прехвърча в някои райони в планините и около тях. Дневните температури ще се движат с леки колебания между 3 и 8 градуса.

Още за времето:

Истанбул е в ледена прегръдка

Гърция в плена на снежната буря Елпида

Заради заледен път: Пожарна се удари в камион в Царево