Язовирите „Златоград“ и „Пловдивци“ са започнали да преливат заради обилните валежи през последните дни. За всички водосбори и речни корита в областта е въведено 24-часово наблюдение, съобщава областният управител на Смолян Недялко Славов, научихме от Dariknews.bg.

На територията на цялата Смолянска област е въведено ограничение за движение с вериги за всички МПС. Мерките се налагат заради снеговалежите в проходите „Рожен“, „Превала“, Девин, Борино и Доспат.

Забранява се движението на автомобили над 12 тона по всички пътища в областта. Въведено е ограничение за движение на всички моторни превозни средства с вериги на територията на цялата Смолянска област. Мерките са въведени заради обилният снеговалеж в проходите в районите на Пампорово, „Рожен“, „Превала“, Девин, Борино и Доспат.

Забранено е движението и на товарни автомобили,които тежат повече от 12 тона по всички пътища от републиканската пътна мрежа в областта, а останалите трябва да са без ремаркета и полуремаркета. На проходите има полицейски патрули, които не допускат нарушаване на забраните.

От АПИ изпращат и допълнителна техника в региона за разчистване на проходите.

„Имаме готовност да реагираме при всякаква ситуация, на този етап нямаме никакви притеснения“, коментира още Славов.

В областта няма затворени пътища и населени места без ток и вода.