Предимно облачно ще е времето над страната в последния работен ден за тази седмица. В западната половина на страната ще паднат значителни количества валежи, които на север ще преминават в сняг.

В по-високите части ще се образува снежна покривка. Останалите райони на страната ще прекарат деня с облачно време и слаб дъжд. В крайните южни планински части е възможно да прегърми, но вятърът ще е южен и топъл.

В останалите части ще духа слаб до умерен вятър от североизток, а с него ще нахлува и по-студен въздух. Максималните температури ще са между 2 и 4 градуса в северозападните части и до 14-15 градуса в крайните южни райони.

За 8 януари е в сила жълт код за валежи, обявен за областите Видин, Монтана, Враца, София, София област, Перник, Кюстендил.

Времето над планините ще е облачно и дъждовно, над 1600 метра ще вали сняг. Вятърът ще е умерен до силен, временно бурен от югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 6-7 градуса, а на 2000 метра – около 1 градус.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Облачно ще бъде и по Черноморието. Очакват се значителни валежи от дъжд в часовете преди обяд. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса, температурата на морската вода е около 9 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Валежите ще продължат и през следващите дни. В събота по-значителни количества ще паднат в Южна България, а над планините ще има снеговалежи. Времето ще става все по-студено, но ще се затопли за кратко в началото на новата седмица.

Още за времето:

Какво ще е времето през януари

Рекордно ниска температура в Испания

САЩ ще опазват със закон лунните артефакти, останали от мисиите "Аполо"