Истинска пролет настъпва следващата седмица

Затоплянето започва през уикенда

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

През уикенда времето започва постепенно да се затопля. През следващата седмица температурите в много райони ще бъдат пролетни.

В събота остава облачно със слаби превалявания в Дунавската равнина и западните райони. Ще задуха южен вятър, с който ще се повипат и дневните стойности на термометъра. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса.

Значителната облачност ще се задържи и в неделя, но в часовете около и след обяд ще има разкъсвания. Вятърът ще е слаб до умерен с южна компонента, а максималните температури ще са от 6 до 10 градуса.

В понеделник над страната ще бъде слънчево и затоплянето ще продължи. Минималните температури остават отрицателни, но ще са близки до нулата. През деня максималните ще са до около 13 градуса, а до сряда ще достигнат и до 18 градуса.

Климатичната пролет настъпва на 1 март и ще приключи на 31 май. Очаква се в тази година в Източна Европа този период да се характеризира със сравнително топло време. Възможно е в началото на март да има временно захлаждане, но приятните пролетни температури бързо ще се завърнат. 

Още за времето:

Зимата си отива, пролетта настъпва

"Ефектът на Мпемба" стана възможен и у нас

Минус 25,5 градуса в Трън